Skip to content

Maak kennis met… #3

March 13, 2012

Iedere drie dagen introduceren wij één van de deelnemers aan Cultuur?Barbaar!

Vandaag:

STICHTING FEEST DER POËZIE DICHTERS, TABLE MAGICIANS, BARBAREN!

Stichting Feest der Poëzie organiseert poëzie- en muziekevenementen, brengt het uit lood gezette, op een antieke pers gedrukte en met de hand gebonden poëzieperiodiek Avantgaerde uit en zet zich in voor de de vormvaste dichtkunst en de (klassieke) voordrachtskunst. De evenementen reiken van het Feest der Poëzie met chansons en bekende dichters in een schitterend theater tot de Salon der Verzen met opkomend jong talent, magie en klassieke liederen, o.a. van vergeten Nederlandse componisten, en de Poëziebar, die absint en sonnetten schenkt. De Salon is momenteel op reis door het land en doet op 18 maart het Plantsoentheater te Leiden aan. Zie voor meer informatie http://www.feestderpoezie.nl.

Op Cultuur?Barbaar! presenteert Stichting Feest der Poëzie zich als vertegenwoordiger van verschillende, tegenwoordig BUITEN DE MAATSCHAPPIJ staande kunstvormen. Tijdens alle onderdelen gaan we het GESPREK aan MET het PUBLIEK en stemmen we de inhoud waar mogelijk af op hun wensen in een GEÏMPROVISEERD PROCES.

DE ONDERDELEN:

1. Voordracht van KLASSIEKE GEDICHTEN (met uitleg waarom die tegenwoordig barbaars zijn).

2. De POËZIEBAR, voordracht met een drankje (ABSINT) dat kunstenaars vroeger tot barbaren/barbaars maakte, als barbaars werd VERBODEN en een geheel aan de tegenwoordige manier van consumeren tegengesteld BEREIDINGSRITUEEL heeft.

3. Klassieke BOEKDRUKKUNST: voordracht uit Avantgaerde, geïllustreerd met alle stadia van het werk. We zijn VERVREEMD van de manier waarop onze producten worden gemaakt; het AMBACHT brengt dit alles weer terug. Wie is hier nu de barbaar, de eenvoudige ambachtsman (achterlijk), of de moderne consument (vervreemd)?

DE BARBAREN IN KWESTIE, VAN LINKS NAAR RECHTS:

Wouter Ydema

In zijn voordracht hoopt hij minimaal de harten van mensen te beroeren door een aan KRANKZINNIGHEID grenzende milddadigheid, enkel het goede FATSOEN weerhoudt hem ervan zijn zacht gemoed op enige andere manier aan zijn naasten op te dringen. Immers, hij heeft zijn medemens immer lief.

Daniël Vis

Daniël Vis (1988) streek zo’n drie jaar geleden neer in Utrecht om er filosofie te studeren en levenstekenen te vertonen. Sindsdien heeft hij op beide fronten ingeleverd en vult zijn dagen veelal met MISTROOSTIG STAREN uit zijn enkelglazen ramen en het dichterlijk toevoegen van allerhande vervuiling aan de maatschappij. Ten onrechte wordt hij regelmatig als zaaier van DOOD, VERDERF EN ONVROLIJKHEID gezien. Vaak door lieden zonder humor.

Simon Mulder

Organisator en presentator. Studeerde vergelijkend-historische taalwetenschap te Leiden en wijsbegeerte te Amsterdam, waar hij momenteel klassieke talen studeert. In zijn gedichten maakt hij gebruik van de VASTE VORM (rijm en metrum). Daarnaast legt hij zich toe op de klassieke VOORDRACHTSKUNST. In zowel gedichten als voordracht streeft hij naar eenheid van vorm en inhoud.

Speciaal voor Cultuur?Barbaar! stuurt Stichting Feest der Poëzie een SELECTIE van zijn meest BARBAARSE PERFORMERS, om de CONFRONTATIE aan te gaan met het door de recente cultuurgeschiedenis tot Ander bestempelde in kunst en maatschappij. Hoe maak je van deze cultuurgoederen subjecten, in plaats van ze als object tot clichés (ACHTERLIJK/barbaars/alleen ironisch te benaderen) te reduceren?

Hou de website in de gaten, want meer kunstenaars zullen bekend gemaakt worden!

Benieuwd naar de bijdrage van Stichting Feest der Poëzie?

Kom ook naar Cultuur?Barbaar!

HOE BARBAARS BEN JIJ?!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: