Skip to content

Maak kennis met… #4

March 16, 2012

Iedere drie dagen introduceren wij één van de deelnemers aan Cultuur?Barbaar!

Vandaag:

JIMMY TRIPTONIC MUZIKANTEN, PERFORMERS, BARBAREN!

Wij zijn Jimmy Triptonic afkomstig uit omgeving Leiden.  Wij zijn de dragers van het licht en de zwemmers van het water. Wij zijn het gespuis van de klei des aardes en onovertroffen heersers van het heelal. Wij brengen storm, bewegen het firmament en dansen op de beat van onze ondergang. En we spelen ook nog liedjes in een gelijknamig bandje. Hier vervult Brian de rol als drummer, Frank als zanger en gitarist, Jesper als gitarist, en Thomas als bassist. Gebeurtenissen omtrent onze band zijn te volgen op http://www.facebook.com/jimmytriptonic.
Onze muziek is te beluisteren op www.soundcloud.com/jimmytriptonic.

Op Cultuur?Barbaar! spelen wij  meerdere sets van een halfuur, waarin de OMSLAG van geviciliseerd naar barbaars uitgebeeld wordt. Omdat onze maatschappij van muzikanten vraagt een simpel, PLEZIERIG en catchy geheel neer te zetten begint de set met gestructureerde, heldere liedjes die semiakoestisch worden uitgevoerd. Inmiddels is de luisteraar duidelijk gemaakt dat wij hier enkel staan om mensen luchtig ENTERTAINMENT te bieden, waar geen zware emotie bij te pas komt. De band is netjes gekleed, geheel in overeenstemming met wat onder normaal en acceptabel wordt verstaan.
Het publiek staat echter een EXTREME METAMORFOSE te wachten: naarmate de set vordert verdwijnt de structuur uit de muziek en stijgt het volume. Geleidelijk aan wordt de akoestiek vervangen door ABSTRACTE SOUNDSCAPES en heftige elektrische UITBARSTINGEN. Vreemd uitgedoste figuranten zullen één voor één het podium betreden en de ‘gevestigde band’ uit zijn comfort zone trekken.
Terwijl de muziek steeds intenser wordt tekenen de figuranten tekens op de gezichten van de bandleden en beginnen ze zich met de muziek te BEMOEIEN. De nette kleding wordt VIES gemaakt, het haar wordt door de war gedaan – aan het eind van de set zien ze er alles behalve sociaal acceptabel uit. Ondertussen is de muziek veranderd in een ongestructureerde, experimentele en psychedelische MUUR VAN GELUID. Leden van wat ooit een toegankelijke band was beginnen zich ter plekke in ANDERE MEDIA te verdiepen: er wordt geschilderd, gedanst, gekleid, en figuranten dragen hier aan bij of houden de geluidsmuur gaande. Hier maakt oppervlakkige etiquette plaats voor RAUWE EMOTIE en hedonisme; alle normen van orde en discipline, grenzen en vormen worden losgelaten.
Leden uit het publiek worden uitgenodigd om mee te schilderen en mee te dansen. De TRANSFORMATIE is nu compleet.

Hou de website in de gaten, want meer kunstenaars zullen bekend gemaakt worden!

Benieuwd naar Jimmy Triptonic?

Kom ook naar Cultuur?Barbaar!

HOE BARBAARS BEN JIJ?!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: