Skip to content

Maak kennis met… #6

March 22, 2012

Iedere drie dagen introduceren wij één van de deelnemers aan Cultuur?Barbaar!

Vandaag:

RICHARD FOSTER DICHTER, ACTION PAINTER, BARBAAR!

Ik ben 42 en geef sinds tien jaar het Incendiary Mag uit (http://www.incendiarymag.com) – een tijdschrift gewijd aan regionale muziek. Ook ben ik visuele kunstenaar, dichter, webmaster en concertpromotor. Ik heb een aantal kunstshows gehad in zowel Nederland als Groot-Brittanië. Als kunstenaar werk ik voornamelijk met houtskool, potlood en olieverf.

Ik ben gefascineerd door de EERSTE WERELDOORLOG. Dit is onvermijdelijk daar ik uit Accrington Lancs kom (een van de voornaamste bronnen van LEVEND SLACHTAFVAL voor de GEHAKTMOLEN van het Westerse Front). Op de een of andere manier raakte ik – godzijdank vanaf een veilige afstand – ook verwikkeld in de VOETBALRITUELEN in de jaren tachtig.

Op Cultuur?Barbaar! ga ik een idee uitwerken getiteld “Trench Culture”. Het onderwerp hiervan is de MIX tussen de Eerste Wereldoorlog en de HOOLIGANS: de gelijkenissen in HOUDING, de houdingen ten opzichte van GEWELD, de eremedailles. Alle dingen die bijdragen aan de mogelijkheid om de barbaarsheid van VECHTEN en MOORDEN toe te staan als je maar de juiste mindset aanneemt.

Behalve dat ik als visuele kunstenaar de gehele dag bezig zal zijn om dit idee op grote vellen te realiseren, is het ook goed mogelijk dat ik nu en dan als dichter op het PODIUM bij de bands te zien en te horen zal zijn.

Minny Pops poem by Richard Foster from Ultra 2012 on Vimeo.

Benieuwd naar Richard Foster?

Kom ook naar Cultuur?Barbaar!

HOE BARBAARS BEN JIJ?!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: