Skip to content

Maak kennis met… #18: Lama Waaien

July 20, 2013

Om de dag introduceren we een van de artiesten van Cultuur?Barbaar! 2013.

Vandaag

LAMA WAAIENMULTI-INSTRUMENTALIST, RADIO MAKER, BARBAAR!

Lama Waaien (a.k.a. Tristan) is een bekend gezicht in de jamsessie-cultuur van underground Leiden. Hij is bassist in de punkband Iconoclast, alsmede in de psychedelische improvisatieband Max Headroom, waarmee hij vorig jaar ook op Cultuur?Barbaar! speelde. Als saxofonist is hij bovendien telkens daar te vinden waar gejamd wordt.

Behalve muzikant is hij organisator van het interdisciplinaire Ipsylon festival, dat vorig jaar ook in de Vrijplaats plaatsvond, en radio maker bij ‘t Leidsche Kwartiertje, een wekelijks nachtprogramma bij Radio Tonka (Den Haag), waarin hij twee uur lang experimentele/geïmproviseerde/underground muziek uit regio Leiden draait.

Dit jaar zal Lama Waaien als onderdeel van een groep improvisatie-artiesten de Cab03 onveilig komen maken. Zoals eerder aangekondigd zal er ‘s avonds in het Muziekhuis sprake zijn van een programma van vier bands op het hoofdpodium (QBus), terwijl er tegelijkertijd een interactieve, chaotische jam/noise sessie plaatsvindt in de Cab03 (een ruimte in hetzelfde gebouw).

Over zijn bijdrage van dit jaar heeft Lama Waaien het volgende te zeggen:

“Leden van de Rotterdamse Improvisatie Poel [R:IP], die in hun 20 jarig bestaan ooit nog eens in het voorprogramma van de Sun Ra and his Arkestra speelde, en leden van het Rotterdam FreeJazz Ensemble die al net zo lang uit de onverwoestbare catabombes van de legendarische Jazzbunker stammen, vertolken vrijegeluiden, zo chaotisch als het spitsuur, of zo rustig als een donkere steeg in een hittegolf. Smogvormend, log, schel en net zo surreal als een urbane samenleving kan zijn.”


Voor een overzicht van andere acts die spelen, artiesten die exposeren, performers die optreden, zie het programma.

Nieuwsgierig? Kom het zien in de Cab03 tijdens Cultuur?Barbaar! 2013. Tot dan!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: