Skip to content

Maak kennis met… #4: Feest der Poëzie

June 18, 2013

Om de dag introduceren we een van de artiesten van Cultuur?Barbaar! 2013.

Vandaag

FEEST DER POËZIE DICHTERS, ABSINTEURS, BARBAREN!

Stichting Feest der Poëzie organiseert poëzie- en muziekevenementen, brengt het uit lood gezette, op een antieke pers gedrukte en met de hand gebonden poëzieperiodiek Avantgaerde uit en zet zich in voor de de vormvaste dichtkunst en de (klassieke) voordrachtskunst. De evenementen reiken van het Feest der Poëzie met chansons en bekende dichters in een schitterend theater tot de Salon der Verzen met opkomend jong talent, magie en klassieke liederen, o.a. van vergeten Nederlandse componisten, en de Poëziebar, die absint en sonnetten schenkt.

Net als vorig jaar is de taak van Feest der Poëzie uitgebreid en veelzijdig. Hieronder een uitleg van de twee voornaamste onderdelen:

STADSWANDELING

Tijdens Cultuur?Barbaar! 2013 organiseert het Feest der Poëzie een poëtische stadswandeling, die telkens vanaf de Vrijplaats Middelstegracht zal vertrekken en daar ook weer zal terugkeren.

Op diverse plaatsen op de route dragen de dichters voor uit eigen werk en dat van toepasselijke grote doden. De gedichten delen het thema ‘de moderne/vervreemdende Stad/flaneurs/begin 20e eeuw’ of sluiten aan bij een specifiek gebouw of kunstwerk of een specifieke historische gebeurtenis ter plekke. De wandeling zal langs drie kunststations trekken, waar telkens ook poëtische of theatrale performances plaats vinden en singer songwriters hun nummers laten horen.

Binnenkort zullen er meer details op deze website te vinden zijn over dit programmaonderdeel.

POËZIEBAR

© Maaike van Kapel

Tijdens het avondprogramma in de Q-bus, terwijl er bands spelen, op zowel het hoofdpodium als in de Cab03, zal het Feest der Poëzie boven in het gebouw te vinden zijn, vlakbij de rookruimte. Deze ruimte zal speciaal dandyistisch aangekleed zijn, aansluitend bij het Berlijn jaren ’20 thema, en zal de locatie zijn van de Poëziebar, waarmee het Feest reeds door heel Nederland alsmede in Brugge heeft opgetreden.

Met de poëziebar biedt het Feest op traditionele wijze een selectie aan van absint en absintcocktails, alsook de handgemaakte likeur Geest der Poëzie, en dragen daarbij sonnetten voor.

Voor een overzicht van andere acts die spelen, artiesten die exposeren, performers die optreden, zie het programma.

Nieuwsgierig? Wees erbij, op 30 augustus, tijdens Cultuur?Barbaar! 2013

Leave a comment